Armata s-a făcut de râs la Turda! A elogiat eroul sovietic și nu pe cel român

Posted by

Gafă de proporții a garnizoanei militare de la Turda. De Înălțarea Domnului, cnd se sărbătorește și ziua eroului român, militarii din Turda au depus coroane de flori la mormântul soldatului sovietic și nu la monumentul închinat eroilor români, a sutelor de mii de bărbați, români, care au murit în cele două războaie mondiale.

Cazul a fost relatat de o femeie din Turda care s-a arătat oripilată de greșeala comisă . ”

Șoc și groază în Cimitirul Eroilor Turda!!!! Am postat ieri ca vin sa aduc o floare azi, de Ziua Eroilor. Primăria, de frica să nu-i atac dacă nu vin, a trimis un preot militar, pe cineva de la poliție, doi gradați de la armata, câțiva soldați și pe cineva de la radio care să le aducă aplauze și felicitări. Până aici ok. Dar au greșit Cimitirul!!!!!!!!!!!!!!!!! Au prezentat onorul monumentului rușilor, au depus coroana Primărie și a garnizoanei tot acolo! Când mi-am revenit din șoc, i-am făcut praf fără menajamente! Degeaba și-au luat coroanele și le-au dus jos, în parcela Eroilor Noștri. Degeaba s-au scuzat gradații ca sunt noi… Degeaba!!!! Rușine!!!!!!! Rușine!!! Exact cum le-am spus sus. Luați banii statului degeaba! Incompetenților!!!! Florile voluntarilor sunt unde trebuie! Și gândul nostru la fel! O sa fac plângere! MApN!!!!!! La Turda exista doar orgolii și incompetenta!!!!”, a relatat Manuela Moldovan.

Cunoscutul jurnalist din Turda, Horea Hudrea a fost acid la adresa celor care au organizat ceremonia și au greșit atât de flagrant. ”Cât de retardat trebuie să fii încât de Ziua Eroilor să confunzi soldații sovietici cu eroii români? PS: pe monumentul sovietic sunt numele, steaua comunistă și literele chirilice, asta ca fapt divers .Te duci și dai onorul militar celor care au intrat în Catedrala Ortodoxă a orașului tău cu caii, ca să se balege în altar. Celor care au tras cu pușca în icoanele la care se rugau bunicii tăi și care au tras cu armele în imaginea Regelui României. Dai onorul celor care ți-au deportat elitele militare și care în final ți-au ocupat ideologic țara, decimând tot ce a fost valoros în ea inclusiv tezaurul național. Cu alte cuvinte dai onorul militar celor care au batjocorit tot ce era important ca sentiment național: Credința, Regele, Țara. Și faci asta stând cu spatele la mormintele alor tăi, care au murit tocmai pentru aceste simboluri. E o greșeală evident neintenționată. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să atragem atenția asupra unor simboluri. Aici nu e vorba de a depune o coroană de flori la monumentul rușilor gest pe care-l faci din respect și diplomație, dar cu rezervele de rigoare. Aici e vorba că stai cu spatele la eroii tăi și îi saluți pe cei care în final te-au decimat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *