,

Așternerea stratului de balast stabilizat pe drumul județean DJ 161F Cătina – limita cu județul Bistrița Năsăud a fost finalizată

Posted by

Consiliul Județean Cluj a finalizat așternerea stratului de balast stabilizat pe drumul județean 161F Cătina – limită cu județul Bistrița-Năsăud. Lucrările se vor finaliza cu așternerea covorului asfaltic.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector în lungime de 5 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 5+000. În această etapă va fi asfaltat tronsonul cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 3+000.

Anterior au fost executate lucrări constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de piatră, așternerea de strat de piatră și de strat de balast, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, reprofilarea drumurilor laterale.

Totodată, au fost refăcute terasamentele deteriorate, s-a realizat curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe precum și refacerea timpanelor la podețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *