,

Atac la sănătatea publică la Carmengeria Moldovan. Trei tone de carne stricată era pregătită pentru fabricat mezeluri

Posted by

Un control inopinat efectuat de comisarii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Cluj, efectuat la depozitul din Sânnicoară a Carmangeriei Moldovan a scos la iveală lucruri halucinante.

La prima oră a dimineții o echipă de inspectori s-a prezentat la Sânnicoara, la depozitul central al celor de la Carmangeria Moldovan, unde au descoperit 70 de lăzi, fiecare cântărind în jur de 40 de kilograme, care conțineau carne expirată, de porc, vită și pui. Aceasta carne urma să fie tocată și apoi amestecată cu carne în termen, pentru producția de mezeluri, salam, șuncă sau alte produse cumpărate de clujeni.

”Ultima tranșare la vită a avut loc joia trecută așa cu nu au putut să spună că e carne proaspătă. Nu aveau cum”, a declarat unul dintre cei care a participat la control.

OPC a emis un comunicat de presă

Mai voalat, pentru a nu agita apele, patronul carmangeriei Cosmin Moldovan fiind de mai multe ori în apropierea lui Emil Boc, primarul Clujului, OPC Cluj a emis un comunicat de presă în care vorbește despre ilegalitățile flagrante descoperite cu ocazia cotrolului

”În depozitele de materii prime s-au regăsit produse fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare precum şi produse ambalate cu data limită de consum depăşită, alături de produse conforme, care urmau să intre în producţie ca fiind parte din produsele finite.Având în vedere aceste nereguli constatate, operatorul economic a înţeles gravitatea faptelor şi a dispus, în regim de urgenţă, pe data de 22 septembrie 2021, până la ora 14.00, retragerea de la comercializare a tuturor loturilor de produse finite care au la bază materiile prime suspicionate cu neconformităţi”, se arată în comunicat.

Amenda maximă care poate fi stabilită este de 30.000 de lei, și poate fi aplicată dacă cei de la Carmangeria Moldovan nu se vor conforma cu cele dispuse de OPC Cluj. Printre aceste măsuri este și prezentarea unui certificatcare atestă distrugerea cantității de carne expirată descoperită la control. 

Controlul a fost declanșat ca urmare a unui articol apărut în presa locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *