ATENȚIE – Amenzi uriașe pentru posesorii de câini din rasele agresive sau periculoase din Cluj

Posted by

Proprietarii de câini  din rasele agresive și periculoase din județul Cluj riscă amenzi uriașe de până la 10.000 lei, informează polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor.

Au fost efectuate o serie de controale pe raza județului Cluj, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei.

„În perioada 27-30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au derulat o serie de activități de control pe raza județului Cluj, pentru impunerea respectării legislației specifice din domeniul protecției animalelor.

Obiectivul principal a fost cel de prevenire a unor incidente care ar putea afecta siguranța comunității, respectiv posibile atacuri canine ale exemplarelor fără stăpân sau exemplarelor din categoriile agresive sau periculoase aflate pe domeniul public.

În urma verificărilor, polițiștii Biroului pentru Protecţia Animalelor au constat mai multe încălcări ale legislației în domeniu. Astfel, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

De asemenea, în situațiile în care au fost identificate exemplare canine pe domeniul public, polițiștii au informat reprezentanții unităților administrative, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, conform prevederilor legale”, a transmis IPJ Cluj, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *