Atenție ce postați pe facebook! Sentință a Judecătoriei Cluj Napoca pentru pozele copiilor postate pe facebok!

Posted by

Un bărbat din Cluj Napoca și-a dat în judecată fosta soție și a solicitat judecătorului să pronunțe o sentință, prin care femeia să nu mai poate posta pe facebook pozele celor doi copii ai lor, fără acordul lui.

Judecătorul a ajuns la concluzia că fostul soț al femeii are dreptate atunci când spune că publicul are o percepție falsă atunci când lasă comentarii ”ce familie frumoasă”, la pozele postate de femeie, în care apar cele două fetițe și actualul iubit.

In instanta, barbatul a mai aratat ca fiicele sale, in varsta de 7 si 8 ani nu sunt in masura sa isi dea consimtamantul. Tatal celor doua minore a mai aratat ca prin imaginile postate pe Facebook s-a lasat impresia ca concubinul mamei este, de fapt, tatal micutelor. „Din ansamblul postarilor (fotografii si comentarii) pe pagina de Facebook /Instagram reiese ca acestea au fost de natura sa contureze in opinia publicului cititor o perceptie distorsionata a raporturilor de familie, reclamantul fiind tatal minorelor si fiind lezat de aceasta perceptie. Prin inscrisurile depuse la dosar se poate observa faptul ca publicul percepe aceste imagini ca fiind o „familie”, astfel cum se poate deduce din comentariile „sunteti o familie superba”, in contextul in care cei doi parati nici macar nu formeaza o familie in prezent”, a mai aratat reclamantul in proces.

De asemenea, tatal fetelor a considerat „deosebit de grava” „utilizarea imaginilor minorelor de catre mama lor in scopul obtinerii de profit”. „Parata desfasoara o activitate comerciala, avand ca obiect productie produse de patiserie/cofetarie. Folosind platforme de socializare aceasta isi promoveaza produsele folosind fotografii cu minorele fara sa aiba un accept prealabil din partea reclamantului, prin organizare de sesiuni foto profesionale”, a mai aratat barbatul in cererea de chemare in judecata, arată ziare.com.

Mama fetelor s-a aparat in proces aratand ca „prin cererea de chemare in judecata, reclamantul solicita o intervenție a statului in viata de familie, fara ca o astfel de interventie sa fie justificata de necesitatea ocrotirii unui interes, ci doar de asigurarea satisfacerii propriilor amibitii si orgolii”.

„Mediul online a schimbat nu numai modul in care ne raportam unii la altii, ci si modul in care fiecare dintre noi intelege sa impartaseasca unele momente importante din viata cu „prietenii virtuali” (acestia fiind prieteni sau cel putin cunoscuti si in viata reala)”, a mai aratat mama fetelor in proces.

Femeia a mai aratat ca inainte de divort fostul sau sot era de acord cu postarea fotografiilor cu fiicele sale pe retelele sociale, in unele dintre fotografii aparand inclusiv el. „Mai mult, in reteaua Facebook exista poze cu minorele inclusiv pe contul gradinitei, de asemenea pe contul nasei (verisoara reclamantului), de la unele zile de nastere sau festivaluri la care au mers impreuna. Aceste aspecte vin sa evoce faptul ca reclamantul a initiat acest demers procesual dintr-o ambitie pur personala si din orgoliu, raportat la pretinsa conduita ilicita a paratilor. Adevaratul motiv deranjant pentru reclamant, care a avut rolul unui declansator pentru acest dezacord nejustificat al sau, s-a ivit odata cu inceputul relatiei dintre parati”, a aratat mama fetelor in proces, potrivit ziare.com.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *