ATENȚIE MARE. E risc de avalanșă în zona de munte a Clujului

Posted by

Un strat consistent de zăpadă s-a depus în zona de munte a Clujului, după nisorile din weekend, dar temperaturile în creștere de acum cresc riscul de avalanșă.

Salvamont Vlădeasa au atras atenția că într-o zonă aflată în apropierea Vârfului Vlădeasa există riscul de a se produce avalanșă.

În arealul nostru de activitate, în apropierea Vf Vlădeasa, există o singură zonă în care, în sezonul de iarnă, poate apărea riscul de a se produce avalanșă. În stânga traseului punct roșu, Vf Vlădeasa-Pietrele Albe, după coborârea de pe Sudic, dar înafară traseului marcat, f ușor de evitat întreaga zonă cu risc dacă se respectă traseul marcat.

Vlădeasa este căutată de mulți practicanți ai schiului de tură, lucru care ne bucură, dar simțim nevoia să facem o recomandare de a evita întreaga zonă marcată cu roșu. Zona marcată cu albastru este zona în care azi au fost surprinse imaginile atașate”, precizează salvamontiștii.

Buletinul nivometeorologic ne arată în această perioadă un risc însemnat de avalanșă.

„Siguranța îi pe primul loc, sunt multe alte zone în care putem să ne bucurăm de zăpada proaspăt depusă”, mai transmit salvamontiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *