Connect with us

Hi, what are you looking for?

ADMINISTRATIV

ATENȚIE părinți! La Cluj încep înscrierile copiilor la școli și grădinițe

În perioada 6-14 iunie 2023, respectiv 15 iunie – 31 august 2023, la Cluj se desfășoară înscrierile copiilor în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar, pentru noul an școlar.

Astfel, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, Ordinul Ministerului Educației, nr. 4319/26 mai 2023, pentru asigurarea cuprinderii copiilor cu vârste de la naștere la 3 ani, respectiv cu vârste între 3 și 6 ani, în învățământul antepreșcolar și preșcolar, reînscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar antepreșcolar și preșcolar, la nivelul județului Cluj se desfășoară, conform calendarului aprobat, în perioada 6 -14 iunie 2023.

Sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și care urmează să o frecventeze și în anul școlar următor, ca urmare a exprimării acestei opțiuni de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, printr-o cerere scrisă.

Pentru unitățile de învățământ care au și grupe de nivel antepreșcolar, în baza continuității, copiii de 3 ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță, în limita locurilor disponibile pentru acest nivel de vârstă și în ordinea descrescătoare a vârstei, dacă părinții solicită acest lucru.

În situația în care, prin aplicarea criteriului vârstei, numărul cererilor depășește numărul locurilor disponibile, departajarea se face prin aplicarea criteriilor generale, respectiv a celor specifice de departajare, menționate la art. 10 din Metodologia-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Reprezentanții Poliției Cluj au susținut o conferință de presă, în cursul zilei de joi, unde au prezentat un plan de măsuri pentru prevenirea unor...

NATIONAL

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că în şedinţa de Guvern se va adopta un proiect care prevede majorarea indemnizației de creștere a copilului...

STIRE PRINCIPALA

O învățătoare de la Școala Nicolae Titulescu, din Cluj Napoca, le-a dăruit copiilor de clasa întâi, un mic cadou care conține câteva lucrușoare, cu...