,

ATENȚIE – Restricțiile pe Autostrada A10 Sebeș – Turda vor fi prelungite din cauza unei noi fisuri apărute

Posted by

Cea mai recentă fisură apărută pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la kilometrul 16, sensul spre Cluj-Napoca, la doar câțiva zeci de metri distanță de prima surpare, care a dus la închiderea autostrăzii încă de la începutul lunii februarie, a impus prelungirea restricțiilor de circulație în zonă.

Astfel, restricțiile de pe A10, Sebeș-Turda vor fi prelungite, pentru că în zona nodului de la Alba Iulia Nord a apărut o a doua tasare a carosabilului, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.

Constructorul primului lot a început demolarea sensului spre Cluj-Napoca.

La doar 50-60 m distanță de prima surpare, care a dus la închiderea autostrăzii încă de la începutul lunii februarie, a reieșit o a doua fisură din cauza infiltrațiilor de apă.

Dealul de la Pârâul Iovului este o zonă predispusă la alunecări de teren. Încă în timpul construcției acestui lot de autostradă a existat o alunecare mare în deal.

Oficialii CNAIR transmit că tronsonul Sebeș-Turda se va redeschide pe 15 mai, dar că în zona Alba Iulia Nord se va face o „expertiză extinsă”, având în vedere noile probleme care au apărut la terasamentul drumului.

Foto: ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *