,

ATENȚIE! Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din România

Posted by

CNAIR a lansat un avertisment pentru şoferii care pornesc la drum în aceste zile că este obligatoriu ca vehiculele care tranzitează zonele înalte, unde au început ninsorile, să fie echipate de iarnă.

În special autovehiculele grele sa fie echipate cu lanţuri, deoarece există risc de accidente, dar şi de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acţiunea utilajelor de deszăpezire. „Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo şi atenţionările CNAIR şi ale poliţiei rutiere”, precizează CNAIR (Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere).

Se circulă în condiții de iarnă

Instituţia informează că utilajele sale de deszăpezire şi drumarii sunt mobilizaţi în teren şi acţionează acolo unde situaţia o impune.

Conform atenţionării Administraţiei Naţionale de Meteorologie, peste jumătate din ţară se va afla, pe parcursul zilei de duminică, sub o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, inclusiv de ninsori şi viscol în Carpaţii Orientali, la altitudini înalte.

În intervalul orar 8:00 – 18:00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55 – 65 km/h şi, izolat, peste 70 km/h.

De asemenea, în zona Carpaţilor Orientali va ninge moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60 – 80 km, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, de peste 90 – 110 km/h. În plus, vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută, precizează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *