ATENȚIE, șoferi. Polei și vizibilitate redusă pe drumurile Clujului

Posted by

ANM a lansat un avertisment cu privire la pericolul de alunecare și vizibilitate redusă sub 50 de m pe drumurile mai multor localități și din județul Cluj.

Pe mai multe artere rutiere din judeţele Braşov, Bacău, Bistriţa – Năsăud şi Cluj se circulă în condiţiile unui carosabil umed şi sunt semnalate precipitaţii mixte, duminică dimineaţa, fiind favorizate depunerile de polei, avertizează Centrul Infotrafic.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de ceață densă și polei pe mai multe drumuri din Cluj. Avertizarea meteorologică este valabilă până în jurul orei 9.

Localitățile vizate de codul galben sunt: Huedin, Poieni, Căpușu Mare, Sâncraiu, Izvoru Crișului.

„Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului”, avertizează Administrația Națională de Meteorologie.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere din judeţele Braşov, Bacău, Bistriţa – Năsăud şi Cluj se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fiind semnalate precipitaţii mixte, care local pot favoriza depunerea de polei.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată în permanenţă condiţiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *