Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia și Turcia

Posted by

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia și Turcia, din cauza incediilor de vegetație care provoacă panică. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Turcia că sâmbătă au fost înregistrate 44 de focare de incendii pe teritoriul acestei ţări, 30 dintre acestea în zonele rurale şi 14 în zone forestiere.

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia și Turcia
Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia și Turcia

În perioada estivală, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale ţării. Astfel, există şi pe viitor un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să verifice condiţiile meteorologice şi eventualele atenţionări emise anterior deplasării, să manifeste precauţie în zonele afectate, iar în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale şi ale reprezentanţilor unităţilor hoteliere, să monitorizeze îndeaproape mass-media locale şi să îşi anunţe prezenţa la nivelul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale României din Republica Turcia, conform Agerpres.

Sfaturi pentru românii care merg în Grecia și Turcia

De asemenea, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi să menţină în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7940, Consulatului General al României la Izmir: +90 232 4650579 şi Consulatului General al României la Istanbul: +90 212.358.0516, +90 212.358.3537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Modalități de contact

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefoanele de urgenţă ale: Ambasadei României la Ankara: +90.532.318.1726, Consulatului General al României la Izmir: +90 530 4150077 şi Consulatului General al României la Istanbul: +90 533.542.0695.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro/ (Sfaturi, alerte de călătorie), https://ankara.mae.ro, https://izmir.mae.ro, https://istanbul.mae.ro.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare o atenţionare de călătorie şi pentru Republica Elenă, unde de asemenea există risc extrem de ridicat de producere a incendiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *