,

Au fost demarate cercetări în cazul incendiului din Liteni, în urma căruia sute de porci au fost arși de vii

Posted by

Au fost demarate cercetări în cazul incendiului din Liteni, în urma căruia sute de porci au fost arși de vii. Polițiștii din Turda au fost alertați, miercuri, 10 iulie, în jurul orei 03.45, pentru incendiul izbucnit la o fermă din localitatea Liteni.

Au fost demarate cercetări în cazul incendiului din Liteni
Au fost demarate cercetări în cazul incendiului din Liteni

La fața locului au intervenit rapid pompierii din cadrul ISU Cluj. Aceștia au desfășurat o amplă operațiune pentru stingerea flăcărilor.

Incendiul a pornit de la un scurtcircuit

Cercetările preliminare au relevat faptul că în interiorul fermei se aflau aproximativ 600 de porci, care nu au putut fi salvate.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime umane. Construcția de tip adăpost a fost distrusă în proporție de 90%, conform IPJ Cluj.

În prezent, au fost demarate cercetări sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă.

Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A) și a Celulei de Criză de la nivelul Instituției Prefectului – Județ Cluj monitorizează situația.

Autoritățile colaborează strâns pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului și pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Potrivit pompierilor care au intervenit la fața locului, cel mai probabil incendiul a pornit de la un scurtcircuit. Un bărbat a suferit un atac de panică, potrivit ISU Cluj.

Un răspuns

  1. Avatar boby
    boby

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *