,

Au fost plantați de voluntari 2000 de copaci în apropiere de Cheile Turzii

Posted by

Mai mulți voluntari clujeni și-au dat întâlnire joi în Cheile Turzii pentr a lua parte la o amplă acțiune de împădurire a zonei.

La această acțiune au luat parte și angajați ai Consiliului Județean Cluj, alături de eprezentanți ai Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, cu sprijinul Ocolului Silvic Cluj și CERT Transilvania.

Au fost plantați un număr de 2000 de puieți din speciile frasin, gorun și paltin de munte în zona comunei Petrești de Jos, în apropiere de Cheile Turzii.

„Menționăm faptul că autoritatea publică clujeană a mai inițiat activități destinate conservării mediului înconjurător și în anii precedenți, sprijinind, totodată, acțiuni de ecologizare a diferitelor zone din județ.

Pe această cale, Consiliul Județean Cluj dorește să sublinieze, o dată în plus, importanța protejării bogățiilor naturale de care județul Cluj dispune și a promovării unui comportament ecologic și responsabil față de natură”, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

O acțiune de împădurire similară, în zona Măguri Răcătău, a fost organizată anul trecut împreună cu Asociația Nature O’clock, când au fost plantați aproximativ 4000 de puieți de molid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *