Au fost realizate patru transplanturi renale la Cluj. Pacienții în moarte cerebrală erau din Satu Mare și Oradea

Posted by

Colectivul medical de la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (ICUTR) a efectuat, duminică după-amiază, 15 octombrie, un număr de patru transplanturi renale datorită implicării echipelor medicale din Spitalul Județean Satu Mare și Oradea și a binevoinței familiilor donatorilor pacienților aflați în moarte cerebrală, iar toate grefele sunt funcționale.

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, a fost realizată cu succes cea de-a șasea prelevare de organe de la începutul acestui an la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, de la un pacient aflat în moarte cerebrală. În acest caz a fost vorba de victima unui accident.

„Prin acest gest nobil, în fața căruia ne înclinăm cu adânc respect, alți pacienți au primit şansa la o nouă viaţă prin transplant hepatic, respectiv, renal și șansa la vedere prin transplant de cornee. Un astfel de gest demonstrează, încă o dată, că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor.

Generozitatea familiei donatorului şi efortul deosebit al echipei ATI formată din Dr. Vitalie Moroșanu – kdp și Dr. Carmen Fiț – coordonator transplant au făcut posibil să spunem încă o dată #DA pentru VIAŢĂ!

Organele au fost preluate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, pentru ficat și cornee și Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, pentru rinichi„, scrie pe pagina de Facebook a spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *