,

Au început controalele în piețele clujene

Posted by

Au început controalele în piețele clujene pentru verificarea lebenițelor. Acțiunea a demarat luni, 8 iulie, când au început controalele la pepenele românesc din piețe, anunță Ministerul Agriculturii.

Au început controalele în piețele clujene pentru verificarea lebenițelor
Au început controalele în piețele clujene pentru verificarea lebenițelor

Inspectorii vor avea grijă că pepenele să corespundă din punct de vedere al calității și conformității cu standardele de comercializare, dar și din punct de vedere al nivelurilor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Continuă controalele în piețe

„Având în vedere volumul crescut de legume și fructe din producția autohtonă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, a intensificat acțiunile de control pentru determinarea reziduurilor de pesticide în vederea asigurării respectării prevederilor legale în domeniu.

În acest context, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), în cadrul Programului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din fructe și legume pentru anul 2024, a suplimentat cu 42% probele de legume și fructe din producția autohtonă ce vor fi verificate în perioada 20 mai – 31 august, față de aceeași perioadă a anului 2023”, a anunțat Ministerul

Această acțiune a fost precedată de o alta,  „Cireașa și Căpșuna” desfășurată în perioada 30 mai – 5 iulie. ANF va demara o nouă operațiune de control tematic numită „Pepenele românesc”, care se va derula în perioada 8 iulie – 31 august.

Numărul de probe prelevate prin Programul Național de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, iar eșantioanele vor fi colectate din piețele clujene.

Astfel de acțiuni vor mai continua în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *