,

AUR vrea să dea afară jumătate din angajații Primăriei Cluj Napoca. Sunt de patru ori mai mulți decât are Primăria Berlinului

Posted by

Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Cluj Napoca, are un plan îndrăzneț. AUR vrea să dea afară jumătate din angajații Primăriei Cluj Napoca.

Pe modelul lui Ilie Bolojan, de la Oradea, de acum patru, Călin Cozma vrea să treacă la concedieri masive. Dacă va fi ales primar al Clujului, Cozma vrea să concedieze jumătate din angajații Primăriei Cluj Napoca.

Functionari publici
AUR vrea să dea afară jumătate din angajații Primăriei Cluj Napoca.

Sub sloganul ”sunt prea mulți tăietori de frunze la câini”, Cozma vrea să construiască pentru clujeni școli și parcări, din banii astfel economisiți.

”Unul dintre proiectele noastre este să reducem costurile de administrare ale Primăriei cu 50%. Adică în loc să cheltuim 400 de milioane de euro, să cheltuim doar 200 de milioane. Vă spun ce facem cu 200 de milioane în plus? Vreo 12.000 de parcări. În momentul acesta avem prea mulți angajați în Primăria Cluj-Napoca. În momentul acesta avem prea multe clădiri care stau goale, pentru care se plătește curent, întreținere ș.a.m.d. Acești bani se duc în vânt. Sunt primul care spune că trebuie să reducem numărul de angajați din Primăria Cluj-Napoca. Nimeni nu spune asta că suntem în campanie electorală”, a precizat Cozma.

Sunt prea mulți angajați

Din datele oficiale, la nivelul lunii martie 2023, Primăria Cluj Napoca avea 1.094 angajați. La această cifră mai trebuie adăugată o alta, de aproximativ 350, care reprezintă polițiști locali. În total, bugetul anual alocat pentru salarizarea acestor angajați este de 35.8 milioane de euro.

Ca o comparație, Primăria Timișoara are 539 de angajați, și 370 de polițiști locali. Bugetul anual alocat pentru plata salariilor este de 18.8 milioane de euro.

Doar diferența dintre bugetele alocate pentru salarizare, în cazul celor două orașe este una semnificativă. Matematica ne arată că dacă ar fi dați afară jumătate dintre angajați, în fiecare an s-ar economisi peste 17 milioane de euro. Adică prețul a două școli.

Mai trebuie spus că Primăria Berlin, oraș capitală a Germaniei, are 207 angajați.

Un răspuns

  1. Avatar vlad
    vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *