Acasă ADMINISTRATIV Autoritățile locale au descins la Pata Rât într-o acțiune de informare pentru...

Autoritățile locale au descins la Pata Rât într-o acțiune de informare pentru reducerea numărului câinilor fără stăpân

0

Autoritățile locale au luat parte, la finalul săptămânii trecute, la o nouă acțiune de informare și conștientizare referitoare la obligativitatea sterilizării câinilor, în cartierul Someșeni si la Pata Rât.

Astfel, alături de reprezentanții Inspectoratelor de Poliție și de Jandarmi Județene Cluj, ai Instituției Prefectului – județul Cluj, ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, ai Centrului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân Cluj-Napoca, ai Poliției Locale, precum și cu sprijinul asociațiilor non-guvernamentale implicate în protecția animalelor, aceștia s-au deplasat în municipiul Cluj-Napoca, în cartierul Someșeni, pe strada Calea Dezmirului.

Acțiunea este parte a unei campanii de informare publică cu privire la obligativitatea sterilizării câinilor, demarată la finalul anului trecut de Consiliul Județean, prin intermediul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, care își propune să schimbe mentalitățile proprietarilor de câini, inclusiv prin demontarea principalelor mituri care-i fac să fie reticenți la sterilizare.

Amenzi de până la 10.000 lei

Mai mult, prin intermediul acesteia se urmărește și informarea populației cu privire la sancțiunile aplicate în cazul nerespectării prevederilor legale, care presupun și amenzi de până la 10.000 de lei.

Reamintim faptul că în cadrul campaniei de informare, finanțate din bugetul Consiliului Județean Cluj, au fost realizate 1.200 de afișe, 1.600 de pliante și peste 61.000 de fluturași, care vor fi distribuite deținătorilor de animale din întreg județul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.