,

Autoritățile medicale intervin tardiv la Căminul de Bătrâni de la Sântioana! Infectări pe bandă rulantă!

Posted by

După ce în cursul zilei de sâmbătă, o asistentă medicală și un infirmier de la Căminul de Bătrâni din Sântioana-Cluj, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, în cursul zilei de duminică alți trei angajați au fost depistați pozitiv.

 

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru foaiatransilvana.ro că cei trei angajați, care au fost depistați acum, se pregăteau să intre în tură, ceea ce se înseamnă că ei au venit de acasă gata infectați, dar asimptomatici, adică fără să aibă simptome specifice noului coronavirus.”La căminul de la Sântioana, Cluj, angajații lucrează în ture de 14 zile. Sunt șase angajați pe o tură. După primele două cazuri de infectări în rândul angajaților, am dispus testarea celor internați acolo. În total au fost făcute 54 de teste. Așteptăm rezultatele”, a spus prefectul.

Dincolo de lentoarea cu care autoritățile medicale intervin în acest caz, trebuie spus că la Sântioana, în ultimele zile au murit zece persoane, unele dintre ele din cauza unor pneumonii virale, dezvoltate și de noul coronavirus.

Un bărbat, internat în Căminul de Vârstnici, care a murit în noaptea de joi spre vineri, a avut diagnosticul de pneumonie, și pentru acesta fiind așteptat rezultatul testului de coronavirus, informează Someșeanul.ro.

Potrivit surselor noastre, situația de la azilul din Sântioana a ridicat semne de suspiciune după ce în ultimele două săptămâni s-au înregistrat aproximativ 10 decese în rândul bătrânilor internați în Căminul de Vârstnici, toți având simptome specifice noului coronavirus, dar și alte boli grave asociate, mai informează aceeași sursă.

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *