Acasă EVENIMENTE Autoritățile Statului din Cluj nu mai au milă și respect față de...

Autoritățile Statului din Cluj nu mai au milă și respect față de nimeni. Mărturii incredibile de la Centrul Sfântul Nectarie, din Cluj

1

Bolnavii în stadii terminale de la Centrul de Îngrijiri Paletive din Cluj Napoca sunt chestionați de diferite autorități ale statului din domeniu sanitar, dacă au fost informați în legătură cu data externării.

Cei de la ISU Cluj fac controale pe tema asigurării la incendiu, și le recomandă celor de la Centrul Sfântul Nectarie, unde oamenii vin să moară, fiind bolnavi în stare terminală, să închidă saloanele de la etajele superioare. Asta în condițiile în care centrul este suprasoliciat de numărul mare de internări.

La Centrul de Îngrijiri Paleative nu vine nimeni cu sparanța că mai poate apuca măcar trei săptămâni de viață. În toate saloanele, doar suferință umană în fază terminală.

Și pentru asta, medicii și asistenții medicali de aici, sunt niște zei, sau așa ar trebui priviți, ca niște zei.

Directorul centrului, preotul medic Bogdan Chiorean a răbufnit, din cauza controalelor pe bandă rulantă, care se succed cu repeziciune la Centrul Sfântul Nectarie.

Pacienții sunt întrebați când se externează

Preotul Chiorean a dat câteva exemple ale unor inepții fără margini, din partea inspectorilor care vin în control.

De exemplu, un inspector de la o instituție pe linie sanitară, i-a întrebat pe toți pacienții, adică pe cei care i-au putut răspunde, dacă au fost informați când se externează.

”Pe alții i-au întrebat dacă li s-a comunicat data externării. Răspunsul unei muribunde a fost mai potrivit ca orice: Doar Dumnezeu știe când ne mai externează de aici. De tot. Am îngrijit 6000 de pacienți în 10 ani. Gratuit. Oameni pe care nu i-a mai vrut niciun spital. Echipele de „îndrumare și control” i-au întrebat pe unii pacienți dacă pot enumera efectele adverse ale medicației. Ai mei abia își puteau rosti numele din cauza bolii. Concluzia „experților”? Nu există comunicare medic-pacient eficientă”, a spus preotul Chiorean.

Concluzia noastră este că acești inspectori habar nu au pe ce lume trăiesc și Centrul, nu este un spital, ci un loc unde se acordă servicii medicale, paletiave, adică, mai pe românește morfină.

ISU Cluj vrea cazare doar la parter

Fără să nominalizeze nicio instituție, preotul Chiorean mai spune că altă instituție de control, cu trimite la ISU, pune ”bețe-n roate”, din cauza faptului că pacienții cazați la etajel superioare ale clădirii, nu mai pot fugi dacă se întâmplă un incendiu.

”Unii vin să ne spună că pacienții imobilizați pot fi cazați doar la parter, să poată fugi din calea focului, dacă e să fie. Celelalte 3 etaje să le folosim pentru birouri. De ce să ajuți 40 de pacienți simultan când poți sta confortabil doar cu 8? Nenorocit confort! Anul trecut, cu 40 de paturi autorizate, aproape 1000 de bolnavi terminali au rămas pe lista de așteptare fără să aibă un loc”, mai scrie Bogdan Chiorean.

Control la făina de la bucătărie

Preotul Chiorean mai susține că alte echipe de control au avut de-a face chiar și cu cântarul de la bucătărie, sau cu plasele pentru țânțari de la saloane.

”Unii vin la bucătăria spitalului și ne spun că nu avem cântar verificat metrologic. E drept că pâinea ce se frământă acolo, ca să aducă aminte de casă, e ca de aur, dar nu suntem amanet și punem câtă făină vreau noi. Tot ei au reclamat că de Crăciun am dat unor muribunzi mâncare tradițională de să le’aducă aminte de Ignat și nu m’am conformat meniurilor făcute de un dietetician autorizat, dar defazat”, a mai spus preotul.

O altă echipă de control s-a legat și de banalul fapt că temperatura din saloane nu este trecută în foile de observație.

Ei bine, dragi inspector, la Centrul de Îngrijiri Paleative din Cluj Napoca, oamenii vin să moară, și nimeni nu are vreme de tematica voastră.

1 COMENTARIU

  1. Numai analfabeti sunt în diferite institutii care habar nu au ce atributiuni au,dar mai ales is depasesc atributiunile de serviciu si vorbesc numai in afara cadrului legal !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.