Acasă EVENIMENTE Autostrada Turda – Sebeș s-a surpat. Va fi închisă pentru 30 de...

Autostrada Turda – Sebeș s-a surpat. Va fi închisă pentru 30 de zile

0

Autostrada Turda – Sebeș s-a prăbușit pe un sens de mers, circulația fiind oprită timp de 30 de zilei.

„Pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând de miercuri, 01.02.2023, ora 08:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800. Pe perioada instituirii restricţiilor traficul va fi deviat astfel: ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4”, se arată în comunicatul CNAIR.

Lucrările vor fi remediate de constructor

Fotografiile realizate din dronă arată că autostrada cu pricina nu are niciun fel de fundație, ci doar un strat de balast stabilizant.

Unul dintre cei mai mari ingineri de drumuri și poduri, din Transilvania, contactați de Foaia Transilvană a declarat că, în acest caz, trebuie efectuată o analiză a straturilor de sub autostrada.

”La autostrada sub asfalt nu se pune piatra sparta, ci se pune balast stabilizat cu ciment, e mai rezistent si se poate pune mai usor in cota. În fotografie se vede ca ar fi balast stabilizat si sub el fundatia de balast. Totul depinde ce e sub fundatia autostrazii, umplutura daca e conforma, iar pentru asta trebuie analize de laborator”, a spus inginerul.

CNAIR a anunțat că lucrările de reparație vor fi suportate de constructorul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.