,

AVERTISMENT – Mare atenție la „investițiile sigure” și promisiunile de câștiguri „rapide și garantate”

Posted by

Poliția Română a lansat un avertisment românilor privind așa zisele promisini de „câștiguri rapide și garantate” sau „investiții sigure”, după ce în ultima perioadă, mai multe persoane din Cluj-Napoca au accesat anumite platforme ce conțineau anuțuri cu ”venituri pasive” și promisiunea unui câștig garantat și rapid.

Cum a avut loc modul de operare

După accesarea anunțului, persoanele sunt contactate de către un reprezentat al platformei denumit ”broker”, care solicită datele de identitate și informațiile privind cardul bancar, pentru crearea și activarea contului.

Pentru a-și atinge scopurile, acești înșelători își conving victimele să instaleze o aplicație de control la distanță a dispozitivelor (remote control) și să dezvăluie un cod specific de acces, având în vedere domeniul foarte tehnic.

După ce au obținut controlul asupra dispozitivului, autorii accesează informații și date bancare pentru a efectua tranzacții neautorizate.

ATENȚIE sporită

Fii precaut și protejează-ți investițiile

Evită scam-uri și promisiuni irealiste

Fii sceptic față de promisiuni de profituri excesive și rapide

Caută recenzii, informații despre companie și feedback de la alți utilizatori

Nu rula programe a căror origine nu poate fi verificată și nu accesați link-uri venite din partea unor autori necunoscuți

Dacă ai fost victima vreunei infracțiuni, sesizează cea mai apropiată unitate de poliție și pune la dispoziția polițiștilot cât mai multe informații

Site-uri utile:
https://dnsc.ro/contact

https://asfromania.ro/ro/a/19/alerte-investitori—informari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *