,

Avocat din Cluj arestat de judecătorii din București. Ar fi implicat într-o escrocherie cu terenuri

Posted by

Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a unui avocat cu vechime din Baroul Cluj, pentru infracțiuni din domeniul economic. Avocat din Cluj arestat de judecătorii din București

Avocat clujean arestat preventiv
Avocat din Cluj arestat de judecătorii din București

Este vorba despre avocatul Cetean Horia Mircea, care a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. În acest dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea a 16 persoane, multe dintre ele de etnie romă, dar și a avocatului Cetean.

În cele din urmă, Curtea de Apel București a dispus ca doar avocatul Cetean și încă o persoană să rămână după gratii.

Horia Cetean
Horia Cetean . Sursa foto: facebook.com

”Admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Criminalitătii Organizate, în dosarul de urmărire penală nr. 814/158/P/2023 în ceea ce îl privește pe inculpatul CETEAN HORIA MIRCEA. Dispune arestarea preventivă a inculpatului CETEAN HORIA MIRCEA pe o durată de 30 de zile, de la 11.12.2024 până la data de 09.01.2025, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în ceea ce îl priveste pe inculpatul CETEAN HORIA MIRCEA”, se arată în soluția instanței.

Care sunt acuzațiile DIICOT

Procurorii DIICOT susțin că rețeaua avea ca scop vânzarea unor terenuri care aparțineau unor firme străine.

Anchetatorii mai spun că pentru vânzarea terenurilor s-au folosit și acte false. De asemenea, procurorii DIICOT nu au explicat care a fost rolul avocatului Cetean în toată această construcție.

Mai trebuie spus că DIICOT a emis un comunicat de presă, în termeni generali.

”Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că, în toamna anului 2021, un număr de 4 suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care pe parcurs au aderat ori au acordat sprijin alți 28 de membri. Membrii acestei structuri, bazată pe relații de amiciție, afinitate și subordonare, au acționat în mod coordonat până în cursul lunii decembrie 2024, în scopul obținerii sumelor de bani rezultate din vânzarea frauduloasă a terenurilor aparținând mai multor societăți comerciale cu acționariat preponderent străin și care nu au desfășurat activitate comercială în ultimi ani. Foloasele patrimoniale vizate de făptuitori au constat în imobile evaluate la aproximativ 13.700.000 euro, suma rezultată din vânzarea fără drept a unui teren aflat în proprietatea statului român, evaluat la 469.300 de euro, precum si sumele de 60.000 de euro și 1.813.113 dolari americani existente în conturile altor societăți”, potrivit DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *