,

Avocatul Claudiu Mincic a reușit să anuleze un mandat de arestare pe tentativă de omor. A fost vorba de legitimă apărare

Posted by

Curtea de Apel Cluj a decis în cursul zilei de vineri să anuleze un mandat de arestare emis de Tribunalul Cluj, în data de 23 octombrie 2023, pe numele lui Crăciun Mihai Gherasim.

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au admis contestația făcută de avocatul Claudiu Mincic, din Baroul Cluj, în numele clientului său.

Avocatul Claudiu Mincic a reusit să anuleze mandatul de arestare
Avocatul Claudiu Mincic a reusit să anuleze mandatul de arestare. Sursa foto: Claudiu Mincic / facebook

Mai mult, judecătorii l-au eliberat de îndată din arestul preventiv, fără a se dispune alăt măsură preventivă, gen arest la domiciliu sau control judidiciar.

Avocatul Mincic a mers în apel, pe teoria că a existat o legitimă apărare, ținând cont de circumstanțele în care a fost comisă fapta.

”Admite contestaţia declarată de către inculpatul C.M.G. (Crăciun Mihai Gherasim – n.n.), împotriva încheierii penale nr. 1194/C/A/23.11.2023 pronunţate de Tribunalul Cluj, pe care o desfiinţează în totalitate, şi pronunţând o nouă hotărâre, respinge ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă T. CJ (Tribunalul Cluj – n.n.) formulată la data de 25.10.2023 în dosar nr.716/P/2023 de arestare preventivă a inculpatului C.M.G..Dispune punerea în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

A fost legitimă apărare

Bărbatul a fost arestat, după ce a fost acuzat de procurorii clujeni de comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Cu toate astea, probele de la dosar arată fără dubiu că a fost vorba despre o legitimă apărare.

Crăciun se afla în curtea casei lui, alături de soția lui, și de alte două persoane. La un moment dat, un alt localnic cunoscut ca fiind foarte agresiv, și care anterior avusese o dispută cu una dintre cele două persoane, a intrat în curtea casei, și i-a aplicat uneia dintre acestea, un pumn în zona feței.

Fapta a avut loc seara în jurul orei 23.00, în localitatea Boju, județul Cluj.

Omul și-a apărat copiii și familia

Cum în casa lui Crăciun se aflau cei doi copii mici, în vârstă de patru ani, și de zece luni, care dormeau, acesta s-a speriat și a pus mâna pe un topor.

Surse judiciare susțin că bărbatul i-ar fi cerut agresorului, de mai multe ori, să părăsească curtea, dar acesta devenise și mai violent.

În cele din urmă, în scandalul care a urmat, Crăciun l-a lovit cu partea netăietoare de la topor, pe agresor, în zona frunții, rana fiind una care nu i-a pus în pericol viața.

Abia după acest episod, agresorul s-a liniștit. Cel care a chemat ambulanța și i-a acordat chiar și îngrinjiri medicale, a fost tot Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *