Băile Cojocna o ”vacă” bună de muls de mafia locală! Băile Cojocna concesionate pe bani de nimic!

Posted by

Consiliul Local Cojocna a votat vineri, concesionarea Băilor Cojocna, celebre în toată România, unei firme care a oferit o sumă derizorie. Practic afacerea este una în defavoarea comunei, și benefică unui grup de persoane care încasează pe toate părțile.

Potrivit omului de afaceri din Cluj Napoca, Andrei Maxim, Consiliul Local Cojocna a votat, în bătaie de joc, concesionarea băilor sărate de la Cojocna unei firme, care a avut o ofertă de 12 ori mai mică, decât cea depusă de societatea lui.

În procedura de concesionare, au fost depuse două oferte, una depusă de societatea lui Maxim, în valoare de 310.000 de lei/an, și alta de o societatea comercială, unde Consiliul Local Cojocna este acționar, în valoare de 25.000 de le/ani. ”Noi am trimis oferta în plic sigilat, care urma să fie deschis la discutarea de către Consiliul Local Cojocna a proiectului prin care s-a decis concesiunea. Ei ce au făcut? Au mutat primul proiect pe ordinea de zi, proiectul privind concesiunea și au spus că doar o societate a depus oferta. În schimb, oferta noastră de 12 ori mai mare a fost discutată la punctul diverse, când era prea târziu, proiectul fiind votat”, a spus Andrei Maxim.

Ceea ce se întâmplă la Cojocna ar trebui să intre în atenția organelor judiciare. ”Anul trecut, societatea care avea în concesiune băile sărate a plătit 15.000 de lei la Primăria Cojocna, care este proprietarul acestui obiectiv turistic. În schimb, au adunat 70.000 de lei din chiriile de la standurile cu produse, au adunat banii de bilete și au încasat veniturile de la restaurant, totul în folosul acestei firme și a unor persoane care nu sunt străine de Consiliul Local Cojocna”, a mai spus Andrei Maxim.

Omul de afaceri din Cluj Napoca a precizat că el a vrut să facă o investiție serioasă la Băile Sărate de la Cojocna, care să se întindă pe mai mulți ani. ”Am luat legătura cu investitori serioși. Am vrut să facem ceva de anvergură dar se pare că nu se dorește”, a mai spus Maxim.

Băile de la Cojocna au intrat în anul 2008, într-un amplu proces de modernizare, având la bază o finanțare europeană în valoare de 5,4 milioane de euro. Lucrările au fost finalizate în anul 2010 și au constatat în reamenajarea celor doua lacuri sărate exterioare, construcția a două terenuri de fotbal și a doua de tenis, renovarea complexului pentru tratamente balneare pe timp de iarnă, reamenajarea platformei de parcare și a zonelor verzi.

Un răspuns

  1. Avatar make
    make

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *