Banca Transilvania, ținta unui atac cibernetic

Posted by

Banca Transilvania, ținta unui atac cibernetic, alături de BCR și Alpha Bank. Clieții celor trei bănci nu au putut să își acceseze conturile din cauza unui atac lansat de hackerii pro-ruși NoName75.

Banca Transilvania, ținta unui atac cibernetic
Banca Transilvania, ținta unui atac cibernetic

Hackerii au aplicat o lovitură tip DDos, vineri, 15 martie. S-a înregistrat un atac similar și în Ucraina.

Banca Transilvania a transmis un răspuns oficial cu privire la acest atac cibernetic, după ce mii de clienți au făcut cereri și reclamații. Nu doar site-ul lor, ci și aplicația BT 24 nu au ficționat. Problema a fost rezolvată în cel mai scurt timp posibil. Și cei de la Alpha Bank au transmis că au avut probleme, care au fost rezolvate ulterior de echipa IT:

„În acest moment, serviciul Alpha Online Banking este funcțional pe toate platformele de utilizare. În următoarea perioadă este posibil să mai apară intervale de indisponibilitate din cauza unor disfuncționalități tehnice temporare. (…) În acest caz, până la restabilirea funcționării normale, toate serviciile disponibile în platforma de online banking, pot fi accesate în sucursalele și agențiile Alpha Bank”, au transmis reprezentanții băncii.

Soluția la care au apelat clienții a fost să folosească ATM-urile pentru a-și scoate banii și să plătească direct la terminalele cu POS. Varianta salvatoare a fost aplicată pentru cei de la Alpha Bank, Banca Transilvania și BCR.

Și BCR a fost vizată de un atac cibernetic

Nici Banca Comercială Română nu a scăpat de atacul cibernetic, după ce vreme de ore bune nu a funcționat nici aplicația, nici site-ul oficial. Un reprezentant a precizat că a fost vorba despre gruparea NoName 75, pro-rusă, care a atentat la serviciile bancare ale românilor.

„Am detectat trafic malițios și am luat măsuri de restricționare a acestuia. Nu am avut impact negativ în siguranța conturilor, datelor, infrastructurii. Monitorizăm situația și suntem 100% funcționali.

A fost un atac DDoS care a țintit mai multe bănci mari. A venit din partea unei grupări pro-ruse care a mai fost implicată într-o situație similară și în Ucraina. Numele ei este NoName75”, au transmis reprezentanții BCR pentru Economedia.

Nu se știe, până la momentul redactării știrii, dacă românii care au fost victime ale atacului cibernetic și-au pierdut și bani din conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *