, ,

Bătrân de 84 de ani din Cluj, victima unui hoț din Suceava. S-au împrietenit în tren

Posted by

Cercetările au fost demarate la data de 27 septembrie a.c, când un bărbat de 84 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat faptul că un tânăr i-ar fi sustras cardul bancar și codul pin aferent acestuia din locuință.

Tribunalul Cluj a decis miercuri, emiterea unui mandat de arestare pe numele infractorului, Ioneși Ionuț.

Victima l-a cunoscut pe hot in tren.
Victima l-a cunoscut pe hot in tren.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului I.I. cercetat sub aspectul infracţiunilor de furt,…, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (27 de acte materiale), … şi efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (27 de acte materiale), …, începând cu data de 04.10.2023 şi până la data de 02.11.2023, inclusiv”, se arată încheierea penală a Tribunalului Cluj.

S-au cunoscut în tren

Din verificări s-a constatat că cei doi s-ar fi cunoscut în timpul unei călătorii cu trenul, pe ruta Iași-Cluj-Napoca, context în care tânărul i-ar fi câștigat încrederea bărbatului de 84 de ani, povestindu-i despre perioada grea prin care trece.

La sosirea în municipiul Cluj-Napoca, tânărul ar fi fost invitat la domiciliul acestuia, de unde, la scurt timp i-ar fi sustras cardul bancar, părăsind apoi imobilul.

Ulterior, în aceeași zi, tânărul ar fi utilizat cardul bancar sustras în repetate rânduri, efectuând diverse plăți de tip contactless la diverși operatori economici cu obiect de activitate de pariere, transport persoane în regim taxi, precum și retrageri de numerar de la un bancomat.

I-a furat peste 10.000 de lei

Prejudiciul total cauzat a fost evaluat la suma de 10.878,91 de lei, nerecuperat până în prezent.

În urma activităților investigative, derulate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, la data de 3 octombrie, tânărul de 29 de ani a fost depistat în municipiul Cluj-Napoca.

A fost dispusă reținerea lui pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 4 octombrie a.c., a fost prezentat judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

”Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, recomandăm precauție în momentul în care persoane necunoscute încearcă să vă câștige încrederea și vă cer ajutorul, invocând situații menite să atragă mila. Pot fi metode perfide de a valorifica buna intenție a oamenilor altruiști. Atragem atenția asupra situațiilor de acest fel și îi îndemnăm pe cei vulnerabili să nu creadă în împrieteniri fictive, atunci când sunt abordați de străinii în locurile publice!”, anunță IPJ Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *