Bătrân de 85 de ani jefuit de bărbatul care îl ajuta la treburile casei. I-a furat de pe card toate economiile de o viață

Posted by

Clipe dramatice pentru un bătrân în vârstă de 85 de ani din Câmpia Turzii, care a fost lăsat fără toate economiile sale adunate cu multă trudă de către un bărbat de 44 de ani care îl ajuta pe senior la treburile casei.

Bărbatul în vârstă de 44 ani a fost reținut de polițiști în data de 6 noiembrie, pentru 24 de ore. Acesta l-a „prăduit” pe bătrânul pe care îl ajuta la treburile gospodaresti cu suma de 14.500 lei, pe care i-a furat de pe cardul bancar.

„Din cercetări a rezultat că în perioada 12 mai – 16 iunie 2023, profitând de neatenția unui bărbat de 85 de ani, din același municipiu, pe care îl ajuta la treburile gospodărești, ar fi sustras cardul bancar al acestuia, având codul pin notat pe un bilet.

În acest context, cel în cauză ar fi accesat în mai multe ocazii contul bancar al vârstnicului, fără acordul lui și ar fi efectuat diverse tranzacții financiare la bancomate din municipiul Câmpia Turzii, cauzând un prejudiciu total de 14.500 de lei”, a transmis IPJ Cluj.

În urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbatul de 44 de ani, iar ulterior, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Bărbatul, din municipiul Câmpia Turzii este acum cercetat pentru comiterea, în formă continuată, a infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și furt, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Activitățile sunt continuate în vederea recuperării prejudiciului înregistrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *