,

Bătrânii nu vor mai circula când vor ei cu autobuzul! Consilierii clujeni au decis imposibilul!

Posted by

Dacă până acum, primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc nici nu dorea să audă despre limitarea călătoriilor cu transportul în comun  pentru pensionari, un prim pas a fost făcut începând cu data de 12 mai 2020.

Astfel, pensionarii nu vor mai avea dreptul de a călători gratuit, cu mijloacele de transport în comun, în intervalul orar 6.30-8.30, decât dacă vor plăti bilet. Măsura a fost luată pentru a evita aglomerarea autobuzelor și troleibuzelor, în această perioadă, când România se confruntă cu epidemia de coronavirus.

Consilierii locali clujeni au votat un proiect de hotărâre care se referă la noul Regulamentul de acordare a facilităților la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și pentru cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc, consilierii UDMR și cei ai PNL au venit însă cu amendamente privind orarul în care gratuitățile pot fi folosite de vârstnici.

Emil Boc a precizat că acest proiect a parcurs toate etapele procedurale și că actualizează plafoanele de la care se pot acorda facilități pentru transportul în comun ținând cont de indexarea pensiilor. „Amendamentul pe care vi-l propun se completează după cum urmează: facilitățile la transport public la persoanele vârstnice, pensionari cu domiciliul în Cluj-Napoca, și pentru cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca se acordă sub formă de abonamente valabile de luni până vineri, începând cu ora 8.30, iar sâmbătă și duminică conform programului de funcționare al CTP, pe perioada anului calendaristic. Recomandarea este ca după 8.30 să poată avea acces toată lumea, înainte de această oră să circule doar cei care merg la serviciu, pentru a păstra distanțarea socială”, a declarat Emil Boc, precizează ziarul Făclia.

Viceprimarul Dan Tarcea a propus, la rândul său, ridicarea excepției pe parcursul vacanței de vară, ambele propuneri fiind susținute și de UDMR. Primarul Emil Boc a mai precizat că vor fi și autobuze școlare în toate zonele orașului, iar bunicii își vor putea duce nepoții la autobuz, momentul ieșirii de la școală fiind în afara programului de excepție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *