,

Baza Sportivă Mărăști rămâne un vis frumos pentru mii de clujeni

Posted by

Baza Sportivă Mărăști rămâne un vis frumos pentru mii de clujeni? Terenurile abandonate din zona parcului Farmec sunt într-o degradare continuă, iar administrația locală se chinuie de ani buni să finalizeze licitația de modernizare și nu reușesc nimic.

Baza Sportivă Mărăști rămâne un vis frumos pentru mii de clujeni
Baza Sportivă Mărăști rămâne un vis frumos pentru mii de clujeni

Activistul de mediu Adrian Dohotaru susține că tinerii au rupt lacătul de la terenurile în paragină ale Bazei Sportive Farmec și se joacă fotbal aici. Aceste terenuri erau ținute închise pe nedrept, deoarece baza a devenit publică și a revenit primăriei.

Vreme de 25 ani a fost concesionată de un privat care a ținut-o în paragină.

Baza Sportivă care zace în paragină din cauza indolenței administrației locale

„Bravo mărăștenilor că și-au revendicat baza, au rupt lacătul de la terenurile care țineau pe nedrept închisă baza sportivă. Baza e domeniu public, concesionată peste 25 de ani unor privați, de ceva timp a revenit primăriei.

Am solicitat prin diverse sesizări și la două consultări pe buget ca baza sportivă să fie administrată de municipalitate ca bazele Gheorgheni și La Terenuri, dar lucrurile se mișcă foarte încet. De fiecare dată, reprezentanți ai primariei mă asigură că e în lucru licitația, dar de ani deja nu se întâmplă nimic.

Caietul de sarcini pentru reabilitare, la care am contribuit din partea Asociației Societatea Organizată Sustenabil SOS, nu se rezumă la cele două terenuri, mai vizibile, de sport, extrem de necesare oricum într-un cartier de zeci de mii de locuitori fără nicio bază sportivă. La fel de important e centrul comunitar care poate să existe în loc de restaurantul abandonat, clădire care a revenit primăriei.

Mai mult, dacă se renunță la zid pentru gradene la Canalul Morii, e un semnal reînnoit de deschidere a spațiilor publice la apă.

Renunțarea la gardul dintre parc și bază dublează suprafața de plimbare, iar renunțarea la gardul bisericii din parc, mai ales că sunt camere deja în parc, triplează suprafața de plimbare pe lângă Canal și de stat pe bănci.

Spatiul rămâne mic în raport cu celelalte baze, dar reabilitarea zonei de lângă bază cu alei, mobilier urban, și, de ce nu, o pistă de atletism pe cele două laturi ale canalului de peste 1 km (cea mai lungă din Cluj), până pe strada Buftea, dar și prin parc, face ca spațiul pentru mișcare să devină dintr-o dată mult mai mare.

Nu sunt vise! La baza Gheorgheni am revendicat ca toate spatiile să fie gratuite, iar La Terenuri lucrurile au început să se miște după o petiție semnată de mii de clujeni, pe care am co-inițiat-o.

Trebuie să ne organizăm și sa ne revendicăm si acest spatiu ca sa ne jucăm cu copiii noștri, că adolescenții să aiba unde să iasă, ca adulții să aibă o zonă nouă de promenadă, ca toate generațiile să socializeze într-un nou centru comunitar.

Până atunci, terenul e unul răpciugos, cu fâșii rupte din material sintetic, dar improvizăm cum putem, ne bucurăm de timpul petrecut împreună în vacanță!”, a scris Dohotaru, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *