,

Bicicliștii și „trotiniștii”, luați în vizor de poliția clujeană pentru respectarea regulilor de circulație

Posted by

Polițiștii clujeni au desfășurat o acțiune fulger, joi, pe raza municipiului, pentru întărirea gradului de disciplină rutieră, dar şi în vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate pe fondul nerespectarii regimului legal de viteză.

Poliţiştii rutieri, în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiilor 1-7 Poliţie Cluj-Napoca au acţionat cu efective mărite pentru întărirea gradului de disciplină rutieră, dar şi în vederea prevenirii accidentelor rutiere cauzate pe fondul nerespectarii regimului legal de viteză. Totodată, s-a acţionat pentru întarirea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor de biciclete/trotinete şi prevenirea implicării acestora în accidente rutiere.

Acţiunea s-a desfăşurat joi, în intervalul orar 17.00-19.00. În cele 2 ore, poliţiştii au legitimat peste 260 de persoane şi au verificat 164 de autovehicule. Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, faţă de 3 dintre aceştia a fost luată măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În cadrul acţiunii, au fost desfăşurate activităţi cu un puternic caracter preventiv/educativ utilizatorilor de biciclete şi trotinete, 28 de conducători ale acestor tipuri de vehicule fiind sancţionaţi contravenţional pentru abateri ale normelor rutiere în vigoare.

De asemenea, poliţiştii au depistat, pe strada Traian Vuia, un bărbat de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în conducând un automobil sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *