, ,

Blonda lui Boc revine la Cluj. A lăsat Bucureștiul unde câștiga lunar șapte mii de euro

Posted by

Ștefania Gabriella Ferencz nu mai este secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. Supranumită și ”Blonda lui Boc”, Ștefania Gabriella Ferencz a părăsit Ministerul de Interne, după ce a ocupat funcția pentru mai bine de un an de zile.

În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia primului ministru Marcel Colacu, de eliberare din funcție a lui Ștefaniei Ferencz.

Emil Boc a făcut tot timpul echipă cu Ștefania Ferencz.
Emil Boc a făcut tot timpul echipă cu Ștefania Ferencz.

”La data de 1 septembrie 2023 încetează, la cerere, exercitarea cu caracter temporar, prin detașare, de către doamna Ștefania Gabriella Ferencz a funcției pubșlice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. Doamna Ferencz predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de trei zile”, se arată în decizia primului ministru Marcel Ciolacui.

Blonda lui Boc stătea la București pe șapte mii de euro pe lună

Cariera Ștefaniei Ferencz a fost legată ”ombilical” de cariera lui Emil Boc. Dacă acesta a fost premier, Gabriela Ferencz a fost secretar General adjunct al Guvernului.

Dacă Emil Boc a revenit în poziția de primar al Clujului, Gabriella Ferencz a fost director în Primăria Cluj Napoca.

Dacă PNL a preluat Ministerul Transporturilor, prin Lucian Bode, săgeata lui Emil Boc, Gabriella Ferencz a fost secretar general al acestei instituții. Exemplele ar putea continua.

Mai trebuie spus că în ultimii ani, Gabriella Ferencz a fost un bugetar extrem de bine plătit.

Pe lângă funcțiile publice, ea a fost poziționată în diverse Consilii de Administrație, inclusiv de la CNAIR.

Venituri anul 2022:

Ministerul de Interne – 164.573 lei.
Eximbank București, membru în Consiliul de Administrație – 257.916 lei.
CNAIR – 92.760 lei.
Total: 431.729 lei, adică 35.979 lei / lună, reprezentând: 7.342 euro / lună.

Sursele noastre din PNL Cluj ne-au transmis că Ștefania Gabriela Ferenc va reveni la Primăria Cluj Napoca, pe funcția de director general, unde se va ocupa de importantele probleme ale orașului, precum metroul sau șoseaua metropolitană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *