BMW al Poliției Rutiere băgat în șant de o bătrânică neatentă

Posted by

Un echipaj al Poliției Rutiere a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului, fiind implicat într-un accident. BMW al Poliției Rutiere băgat în șant.

Martorii au declarat că autospeciala Polției Rutiere a depășit un autoturism Opel. La volanul mașinii se afla o femeie în vârstă de 73 de ani.

BMW al Poliției Rutiere băgat în șant
BMW al Poliției Rutiere băgat în șant

Deși aveau pornite sistemele acustice și sonore, femeia nu s-a tras pe marginea drumului. La un moment  dat, cele două  mașini s-au acroșat, autospeciala Poliției Rutiere ajungând în șanț.

Aceiași martori au mai declarat că la fața locului, polițiștii o acuzau pe femeie că  nu a respectat Codul Rutier. De partea cealaltă, conducătoarea auto le reproșa și ea oamenilor legii că nu știu să conducă și că sunt obligați să respecte legea, chiar dacă sunt în misiune.

Va fi anchetă la Poliția Rutieră.

Șefii Poliției Rutiere Constanța au ordonat o anchetă pentru a vedea ce anume  s-a întîmplat.

Codul Rutiere prevede că polițiștii trebuie să conducă prudent pentru a evita producerea de accidente, chiar și atunci când sunt în misiunea.

Chiar și dacă sunt în misiune, polițiștii trebuie să circule cu atenție sporită. Motivul este legat de evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.

În acest context, scopul regimului de circulație prioritară conferit de legiuitor autovehiculelor mai sus precizate este de a facilita deplasarea/intervenția acestora numai în situațiile cu caracter de urgență.

Dreptul la circulaţie prioritară nu exclude diligenţa conducătorilor acestor categorii de vehicule de a-şi adapta permanent conduita la condiţiile de trafic şi de a circula cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie.

În ultimele luni mai multe autospeciale BMW, aflate în dotarea Poliției Rutiere, au fist implicate în accidente grave de circulație.

Nu este încă foarte clar dacă aceste mașini noi ale Poliției Române au asigurare casco. Achiziția lor a făcut obiectul unui dosar la DNA, clasat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *