,

Boc declară război „mafiei taximetriei” de la aeroport

Posted by

Boc declară război „mafiei taximetriei” de la aeroport. Primarul Clujului a declarat că această problemă va fi rezolvată prin realizarea noului Park&Ride de pe strada Traian Vuia. Clujul va avea un transport civilizat.

Boc declară război "mafiei taximetriei" de la aeroport
Boc declară război „mafiei taximetriei” de la aeroport

Edilul Clujului a anunțat mai multe măsuri pentru rezolvarea situației ridicole legată de mafia taximetriei din zona Aeroportului Internațional Cluj. Zeci de turiști au reclamat mai multe probleme la serviciile în regim taxi. Printre probleme sunt semnalate lipsa de monitorizare a prețului pe kilometru.

Park&Ride-ul va rezolva problema „rechinilor” de taxi de la Aeroport

Aflat în vizită pe șantierul Park&Ride-ului din zona Aeroportului, Boc a arătat că prin crearea a peste 800 de locuri de parcare, traficul și poluarea din oraș vor fi diminuate.

De asemenea, la Park&Ride va exista locuri de parcare pentru taxiuri, iar cei care vor ateriza la Cluj vor avea la dispoziție bancomate special amenajate pentru a comanda un taxi. Acestea vor avea informații despre firma de taxi și prețul pe kilometru pentru serviciul prestat.

„Acest parking este dedicat celor care vin la Cluj dinspre alte localități, și pentru a descongestiona traficul, își vor putea lăsa mașinile, iar exact în fața parkingului va fi o stație de transport public, cu mijloace de transport în comun care îi vor duce în oraș, cu rute regulate ce le va permite să ajungă în orce colț al orașului. În același timp, aici vor fi marcate și locuri pentru taximetre.

Foarte multă lume s-a plâns că nu există ordine atunci când vii și vrei să iei un taxi de la Aeroport.

Vom proceda așa cum se întâmplă în alte orașe europene mari. Ai aterizat la Cluj, ai două-trei bancomate de unde îți alegi firma de teximetrie și prețul pe kilometru pe care îl are. Iar taxiurile care vor fi parcate aici vor prelua clienții și îi vor transporta la destinație. Serviciul va fi prestat în conformitate cu tariful înscris pe biletul de comadă a taxiului. În acest fel vom avea transport civilizat de taxi și vom elimina orice formă de potențial abuz, așa cum s-au plâns în trecut unii călători că ar exista.

Vom avea 30-40 de locuri de parcare pentru taxi, atât cât vor fi necesare”, a anunțat Emil Boc prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Park and Ride-ul de pe strada Traian Vuia va avea 863 de locuri de parcare, inclusiv pentru autovehicule electrice și pentru persoanele cu dizabilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *