,

Boc, despre comasarea alegerilor

Posted by

Boc, despre comasarea alegerilor. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit despre posibilitatea ca alegerile să fie comasate.

Boc, despre comasarea alegerilor
Boc, despre comasarea alegerilor

Cât de legal este ca alegerile să fie comasate, o spune edilul Clujului, fost prim-ministru.

Comasarea alegerilor poate fi posibilă și este atât legal, cât și constituțional.

PNL este formațiunea politică care a deschis discuția și vrea ca în anul electoral 2024, alegerile europarlamentere să fie organizate în aceeași zi cu cele locale.

Ce a spus Emil Boc

„Din punct de vedere constituțional nu este nicio barieră, iar legal este posibil, dacă se modifică Codul Administrativ. Singurul lucru care ramâne de decis este oportunitatea.

Eu ca prim-ministru, în iunie 2009, am organizat primul tur al alegerilor prezideniale și referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari în aceeași zi. Practic, alegeri comasate s-au organizat în România. Dacă se vor comasa alegeri în acest an, urmează ca România să ia această decizie. De-o fi una, de-o fi alta, bucuros le-om duce toate”, a declarat primarul Emil Boc la o emisiune locala.

Acesta a mai precizat că în 6 țări din Uniunea Europeană se vor organiza în 9 iunie alegeri cumulate, fie locale, fie regionale în același timp cu europarlamentarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *