,

Boc e tot mai nemulțumit de activitatea firmei de salubritate Supercom

Posted by

Firma de salubritate responsabilă cu deșeurile în tot județul Cluj, Supercom, nu îi nemulțumește numai pe clujenii, dar a ajuns să deranjeze și puterea locală, în speță, pe primarul Emil Boc, care și-a exprimat, din nou, nemulțumirea față de activitatea firmei.

Într-o intervenție pe care a avut-o vineri la un post local, edilul Clujului și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea de ridicări a Supercom.

„Sunt progrese dar nu sunt mulțumit, sunt departe de a fi mulțumit de progresele care sunt pentru că mai este mult de realizat atât din partea firmei de specialitate, care a reușit să-și îndeplinească în bună parte obligațiile din contract în materie de dotări, dar încă la materie de ridicare eu sunt nemulțumit.

Cer în continuare ADI Eco-Metropolitan, din care și municipiul nostru face parte, să stabilească mai bine regulile jocului, să avem gradul de colectare mai ridicat”, a declarat Boc, despre activitatea Supercom care a licitația pentru gestionarea deșeurilor Clujului pentru următorii 10 ani.

Boc i-a lăudat pe clujenii care au adunat peste 8 milioane de pet-uri în cele 3 puncte de colectare din oraș, în mai puțin de 2 ani, iar începând cu luna noiembrie intră în vigoare sistemul de garanție-returnare, care înseamnă că magazinele vor fi obligate să aibă aparate de colectare selectivă.

„Începând cu 30 noiembrie va intra în vigoare sistemul de garanție-returnare care înseamnă că magazinele vor fi obligate să aibă aparate de colectare selectivă, adică să poți returna o sticlă de plastic, o sticlă obișnuită și să primești cei 50 de bani și ceea ce înseamnă că vom avea un grad de colectare și mai ridicat. Dacă ne gândim la cele trei aparate de colectare selectivă pe care Primăria le-a pus de un an și jumătate și sunt 8.200.000 de pet-uri s-au adunat și s-au dat 500.000 de bilete de transport”, a spus Boc.

Unde sunt cele trei centre de colectare a peturilor în Cluj-Napoca

Cele trei astfel de centre de reciclare sunt în piața Flora din Mănăștur, în Zorilor și la Hermes în Gheorgheni.

În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii obțin un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *