EVENIMENTE, POLITIC

Boc este șocat de prețurile practicate de CPL Concordia. Cât a plătit primarul Clujului pentru casa de vacanță de la Câmpenești unde a stat doar trei zile

Primarul Emil Boc a declarat că a stat câteva zile la casa de vacanță de la Câmpenești, pe care a cumpărat-o anul trecut, iar factura la gazele naturale i-a venit foarte mare.

”Aoleu! Acolo am stat doar vreo trei-patru zile, de sărbători, iar factura la gaz a fost de 200 de lei. Mi-am zis: bă, fratele meu, ce e cu factura asta? Nu știu de unde prețurile astea pe acolo. Și nu știu de ce a fost așa de mare, poate și acolo va fi o compensare, n-aș vrea să greșesc. Voi vedea după ce se vor face ajustările astea în factura de pe luna ianuarie”, a spus Emil Boc, primarul Clujului.

În localitatea Câmpenești, comuna Apahida, distribuitorul de gaze naturale este CPL Concordia. Despre afacerile derulate de italienii de la CPL Concordia și despre cum fac profit de aproape 100 la sută pe seama clujenilor, Foaia Transilvană a scris aici.

O lună la bloc este egal cu trei zile la casa de vacanță

Primarul Emil Boc locuiește în cea mai mare parte a timpului într-un apartament situat în cartieril Zorilor, din Cluj Napoca. Factura la gazele naturale pentru luna decembrie 2021, este mult mai mică în comparația cu cea venită pentru casa de vacanță.

”La Electrica, am avut 140 de lei, iar acum mi-a venit factura de 170 de lei sau ceva de genul acesta. La gaz aveam în jur de 180 de lei, iar acum puțin peste 200 de lei. Cred că am avut și o compensare, să vedem factura pe ianuarie, atunci va fi momentul adevărului”, a mai spus primarul Clujului

Foaia Transilvană a scris despre faptul că cei de la CPL Concordia au cumpărat gaze naturale, la preț fix, în luna mai 2021, cu 140 de lei/MWh și l-a revândut în decembrie cu 263 de lei/MWh, crelterea fiind de 87 la sută. Doar din această manevră, cei de la CPL Concordia și-a asigurat un profit operațional de aproape cinci milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*