Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Boc l-a taxat pe Viktor Orban după ultimele declarații sfidătoare de la Băile Tușnad. „A fost și este copilul răsfățat al Europei”

Declarațiile controversate ale premierului Ungariei, Viktor Orban, la Univeristatea de vară de la Băile Tușnad, au fost criticate și de către primarul Clujului, Emil Boc, și a susținut că nu poți fi parte din Uniunea Europeană și să promovezi astfel de ideologii.

Conform edilului Clujului, Viktor Orban a fost și este copilul răsfățat al Europei.

„Viktor Orban a fost copilul răsfățat al Europei până la un punct. Este în continuare copilul răsfățat al Europei prin tot felul de declarații pe care le face, care depășesc, din nefericire, cadrul conviețuirii într-o Europă pe care ne-o dorim cu toții, echilibrată și fără excese.

Ungaria se apropie încet, dar sigur de președinția Consiliului Uniunii Europene. Discursul domnului Orban trebuie să fie în consonanță cu valorile europene. Nu există alternativă.

Nu poți să fii în UE și să promovezi idei și soluții care țin de lucruri care nu aparțin Uniunii Europene. Cred că trebuie ca lucrurile să intre în normal în condițiile în care avem război la granițele Europei.

Toți cei care suntem aici trebuie să vorbim aceiași limbă, evident respectându-se diversitatea. Valorile mari europene nu pot fi puse în discuție. Diversitatea de opinii este admisă, până la o limită”, a declarat primarul Clujului, marți, într-o conferință de presă.

Edilul din Cluj-Napoca a mai spus, despre Viktor Orban, că „nu poți ca noaptea să fii sub protecția NATO și a fondurilor europene, iar ziua să critici NATO și Uniunea Europeană”.

Orban a afirmat la Baile Tusnad că Ministerul de Externe de la București i-a trimis un material în care îi precizează despre ce poate să vorbească şi despre ce nu poate. În acest context, el a atras atenţia că ţara sa va prelua preşedinţia Consiliului UE, iar „obiectiv principal al Ungariei” va fi sprijinirea României în demersul de aderare la spaţiul Schengen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Vineri seara, o ploaie torențială puternică s-a abătut asupra municipiului Cluj Napoca. Sistemul de canalizare a cedat în aproape tot orașul, și a refulat...

ADMINISTRATIV

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a luat parte în această dimineață la deschiderea noului an școlar de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul...

SOCIAL

A fost frezat asfaltul proaspăt turnat pe Bulevardul 1 Decembrie 1989, din Cluj Napoca, și urmează să se toarne un altul. Clujenii care locuiesc...