, ,

Boc le promite clujenilor că factura la încălzire din această iarnă va fi suportabilă

Posted by

Primarul Emil Boc a promis în ședința de Consiliul Local de astăzi că municipalitatea va face toate eforturile în această iarnă pentru ca factura la încălzire a clujenilor să fie suportabilă.

„Peste 21.000 de familii clujene sunt conectate la sistemul de termoficare, iar pentru acestea facem toate eforturile ca factura să fie suportabilă”, a precizat Emil Boc, luni, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca.

Familiile cu venituri mici mai au timp până în 20 noiembrie pentru a solicita ajutorul de încălzire

„Pentru ceilalți, se află o analiză la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Avem o discuție cu Guvernul, azi, la ora 16.15, unde am o întâlnire cu mai mulți primari și cu Prim-Ministrul, pentru a discuta situația de termoficare la nivel național.

Ulterior, vom intra în Consiliul Local cu aprobarea prețului. Ceea ce pot să vă spun este că dacă în 2020 aveam o susținere de 28 de milioane de lei, anul acesta avem resurse suplimentare față de această sumă, pentru a subvenționa și a păstra suportabilă factura la energie. Pe parcursul lunii noiembrie, vom avea o ședință pentru a aproba prețul la gigacalorie”, a explicat Boc.

Boc a precizat că, în viitor se va propune privatizarea sistemului de termoficare.

„Toate blocurile noi care au mai mult de 6 apartamente vor avea în viitor două alternative: fie se conectează la sistemul de termoficare, fie se conectează la o singură centrală de bloc. Nu vom opri debranșarea dacă oamenii nu vor dori”, a spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *