ADMINISTRATIV, EVENIMENTE

Boc, mesaj dur dezvoltatorilor imobiliari și a trimis o nouă „săgeată” spre milionarul Sile Pușcaș: „Acest oraș nu e o vacă de muls. Să nu creadă unii asta”

Primarul Emil Boc a devenit irascibil într-o intervenție telefonică la un post local când a fost provocat de moderator să îi mulțumească investitorului privat de la Studium Green, care a investit 2 milioane de euro în sensul giratoriu de pe strada Frunzișului. Edilul a a deviat discuția în stilu-i caracteristic și a pus „tunurile” pe milionarul Vasile Pușcaș, cel care a dat primăria în judecată.

Boc susține că nu tolerează că în acest oraș să eiste genul de investitori care „pun banii în buzunar și nu-i interesează soarta comunității”.

„Nu, nu sunt de acord cu dumneavoastră. Este o chestiune de fair play, în care toată lumea câștigă. Omul acela a dezvoltat o investiție importantă în oraș și, în același timp, a dat orașului ceea ce trebuie pentru ca acea investiție să se poată realiza. Adică un om de bun simț care și-a făcut investiția, dar a făcut și sensul giratoriu – spre deosebire de alții care au făcut în oraș, cum e Platinia, dar când a fost să dea ceva înapoi, a dat Primăria în judecată. Eu spun lucrurilor pe nume, îi respect pe toți în egală măsură, dar nu pot să spun lucruri care se întâmplă.

Adică acel investitor respectabil primește aprobare de la primărie cu condiția să doneze teren ca să se poată face străpungerea cu Uzinei Electrice și să se facă legătura cu Sala Polivalentă pe acolo, după care te dă în judecată și cere banii înapoi – ‘vreau banii, am glumit când v-am dat terenul și mi-ați dat terenul ca să fac o investiție de nu știu câte milioane de euro’, extrem de profitabilă și benefică pentru interesul privat, dar când să rămână și interesul public cu ceva zice ‘nu, nu la mine în buzunar’.

Aici, cu asemenea atitudine nu sunt de acord. Și vă spun public ca lumea să înțeleagă și să judece. Când să oferi și Clujului ceva, să spui, ‘da, dom’le, mi-am făcut și eu o investiție majoră în Cluj’ …să plimbi primăria prin vreo 20 de procese prin toată țara… cred că nu e fair play cu orașul. De aceea spun – nu vreau ca unii să creadă că acest oraș e o vacă de muls, pui banii în buzunar și nu te interesează soarta comunității. Eu așa ceva nu sunt dispus să păstoresc, nu sunt dispus să fac”, a declarat Emil Boc la Napoca Live.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*