Acasă ADMINISTRATIV Boc nu vede nimic în neregulă despre betonarea agresivă a malului Someșului...

Boc nu vede nimic în neregulă despre betonarea agresivă a malului Someșului în Grigorescu

0

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit în această dimineață și despre betonarea agresivă a firmei ACI Cluj de pe B-dul 1 Decembrie 1918 din cartierul Grigorescu, în cadrul proiectului de modernizare a malurilor Someșului, proiect care nu a fost modificat deloc în timpul execuției.

Este o informatie falsa. Proiectul se implementeaza exact asa cum a fost licitat si autorizat, conform graficului. Nici nu putem sa modificam proiectul, pentru ca am risca sa pierdem finanatarea europeana.

Va fi un spatiu de calitate a vietii, dupa model european. Vom avea mai mult spatiu verde, mai multi arbori plantati, mai multe zone de promenada. Nu veti recunoaste acest spatiu anul viitor, la finalul proiectului”, a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Întrebat dacă nu consideră că sunt totuși prea multe betoane, edilul Clujului a răspuns: ”Sunt exact atâtea câte trebuie, pentru că dacă vrei să ai un zid pe care îl schimbi pentru că vrei să ai acces mai mare la plaja Grigorescu, e normal să intervii acolo.

Dacă vrei să organizezi o piațetă unde oamenii să stea, nu pot să stea cu picioarele în mocirlă și în noroi. Dacă unii vor să stea în noroi, pot să meargă în altă parte, la munte, dar totuși în oraș nu poți să stai în noroi”, a declarat Boc vineri dimineața, la un post local.

Lucrările la culoarul de mobilitate de pe malurile Someșului din Grigorescu vor fi finalizate în vara lui 2023, iar investiția se ridică de la 123.6 milioane lei la 151,9 milioane lei (cu TVA) pe fondul creșterii prețurilor la materiale.

Câştigătorul licitației este Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.