,

Boc vrea și mai multe betoane în centrul Clujului. Circulația autoturismelor va fi complet oprită

Posted by

Prezent la o emisiune de radio, primarul Clujului, Emil Boc a declarat că își dorește să extindă zona pietonală din centrul orașului.

Centrul Clujului va fi transformat într-o ”mare de granit”.
Centrul Clujului va fi transformat într-o ”mare de granit”.

Asta înseamnă și mai mult granit și mai multe borduri sau betoane, în detrimentul spațiilor verzi, atât de frumoase cum erau și cele din zona străzilor Kogălniceanu sau Universității.

Potrivit viziunii lui Boc, autoturismele nu mai au ce căuta în zona centrală a orașului, și dacă se poate nici în celelalte cartiere ale Clujului.

”Vă spun o decizie care poate părea nepopulara, dar în prima ședință a Comisiei de Circulație din acest an, de săptămâna viitoare, voi propune extinderea zonei pietonale în centrul orașului. Zona Universității, Kogălniceanu, Iuliu Maniu, acele zone trebuie să devină pietonale. Excepție fac riveranii și mașinile care aprovizionează într-un anumit interval orar”, a declarat primarul Boc.

Zona centrală doar pentru pietoni

Accesul autoturismelor în zona centrală va fi complet blocat, a mai spus primarul, singurele excepții fiind pentru cei care locuiesc pe aceste străzi, sau cei care aduc marfă.

Edilul a mai spus că zona centrală a orașului este una foarte frumoasă și este păcat să nu fie pusă în valoare și inclusă în circuitul turistic.

De asemenea, potrivit lui Boc, la prima ședință a Comisiei de Circulație va pune în discuție circulația autoturismelor pe strada Brătianu, din Cluj Napoca.

”E păcat să omorât spațiul acesta cu poluarea mașinilor. Alții își creează zone superbe pietonale de agrement, de petrecerea timpului liber, de evenimente în aer liber. După părerea mea, Universități, Kogălniceanu și Iuliu Maniu este o zonă superbă. Uitati-vă doar pe Iuliu Maniu, ce perspectivă fabuloasă cu Catedrala Ortodoxă la un capăt și Catedrala Romano-Catolică la celălalt capăt. De asemenea, clădirile «în oglindă» la începutul străzii Iuliu Maniu ca să nu mai vorbim acum de strada Universității odată cu readucerea statuii Sfânta Maria, această bijuterie arhitectonică pe care o avem și să ne putem bucura de acest oraș minunat”, a mai comentat Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *