Bunătăți alese la Festivalul Produsului Tradiţional, la USAMV Cluj

Posted by

Bunătăți alese la Festivalul Produsului Tradiţional, la USAMV Cluj-Napoca, va avea loc luni, 27 mai. 

Bunătăți alese la Festivalul Produsului Tradiţional
Bunătăți alese la Festivalul Produsului Tradiţional

În cadrul acestui eveniment, studenți ai USAMV vor prezenta spre jurizare și degustare mai multe rețete tradiționale. Între aceste rețete trecem în revistă zamă de şelate, soskifli de Pericei, gulaș secuiesc sau învârtituri din Vale.

Când va avea loc evenimentul și unde

Evenimentul va avea loc în data de 27 mai 2024, între orele 10,00 – 18,00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, din campusul USAMV Cluj-Napoca.

Studenţii din anul IV de la Ingineria Mediului vor prezenta reţete de produse tradiţionale din judeţele din care provin. Vor fi prezentate caietele de sarcini ale reţetelor, care vor fi jurizate de profesori, alături de specialişti în gastronomie şi tradiţii populare”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de USAMV Cluj-Napoca.

„Vor fi prezentate spre jurizare şi degustare următoarele reţete tradiţionale: Poale-n brâu moldoveneşti de Nicolae Bălcescu (comuna Nicolae Bălcescu, jud. Bacău), Dalauzi de Gherla (jud. Cluj), Învârtituri din Vale (comuna Aluniş, jud. Cluj), Varză a la Cluj (jud. Cluj), Mălăieş de Floreşti (comuna Floreşti, jud. Cluj), Virşli de Şoimuş (jud. Sălaj), Tochitură dobrogeană (jud. Constanţa), Gulyas de Satu Mare (jud. Satu Mare), Sarmale de Cătina (comuna Cătina, jud. Cluj), Balmoş de Răchiţele (comuna Mărgău, jud. Cluj), Gulaş secuiesc de Sâncrăieni (jud. Harghita), Zamă de şelate de Coruşu (comuna Baciu, jud. Cluj), Păstrăv afumat în cobză de brad de Bucovina (Vatra Dornei, jud. Suceava), Gulaş de oaie de Bobâlna (comuna Bobâlna, jud. Cluj), Supă de fasole de Jichiş (comuna Jichişu de Jos, jud. Cluj), Cozonac Secuiesc de Dăneşti (jud. Harghita), Mălai dulce de Sânmihai (jud. Sălaj), Cornuri cu sare/ Soskifli de Pericei (comuna Pericei, jud. Sălaj), Scoruşe de Ţagu (comuna Budeşti, jud. Bistriţa-Năsăud), Sărăţele cu brânză şi chimen de Geaca (comuna Geaca, jud.Cluj)”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de USAMV Cluj-Napoca.

Degustarea de către vizitatori a bunătăţilor prezentate de către studenţi va avea loc după ora 12,00, când se încheie jurizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *