Câinele Poliției care decimează consumatorii de droguri la Untold. În prima zi de festival a umplut arestul cu suspecți

Posted by

La celebrul festival Untold, de la Cluj Napoca, fenomenul drogurilor pare unul greu de stăpânit.

Pentru ediția din acest an, Poliția Română a adus un câine special antrenat, care doar în prima zi de festival a descoperit 34 de persoane care aveau asupra lor droguri.

Câinele Șuier depistează orice droguri.
Câinele Șuier depistează orice fel de droguri. Arhiva Foaia

Câinele se numește Șuier și este special antrenat pentru depistarea drogurilor de orice fel, de la canabis, cocaină sau heroină.

Șuier a primit un antrenament special la Centrul Chinologic al Poliției Române, de la Sibiu, și depistează rapid orice droguri.

I se spune Șuier, pentru că de pui scotea un fel fe fluierat, în loc de lătratul specific. A fost considerat un rebut, dar nasul său fin l-a salvat. Polițiștii români au fost instruiți de colegii lor americani pentru antrenarea câinilor care pot depista drogurile.

”SCOTEA numai un șuier, nu putea lătra, și pentru asta l-am denumit Șuier. Acum problema s-a remediat”.

34 dosare penale pentru droguri

În prima zi de festival, Șuier i-a ajutat pe polițiștii de la Antidrog să depisteze 34 de persoane care aveau asupra lor droguri.

”În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 34 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere”, transmis autoritățile. 

Codul Penal din romînia sancționează cu închisoarea și deținerea de droguri de mare risc, dacă acestea sunt pentru comercializare.

Cele 34 de persoane au fost duse la audieri la Poliția Cluj, fiind audiate în cadrul unor dosare penale deschise pentru deținere de droguri de mare risc.

Anchetatori atrag atenția că deținerea de droguri și de droguri de mare risc se sancționează penal.

”Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi. Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani și interzicerea unor drepturi”, se arată în Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *