,

Cal maltratat pe stradă în Apahida. Mai există Poliția Animalelor?

Posted by

Cal maltratat pe stradă în Apahida. Imaginile prezentate mai jos sunt extrem de șocante și au fost surprinse astăzi pe o stradă din comuna Apahida, județul Cluj. Doi bărbați au chinuit și lovit un cal (mânz) în plină stradă, sub privirile stupefiate ale locuitorilor din zonă care nu au avut curajul să intervină.

Cal maltratat pe stradă în Apahida
Cal maltratat pe stradă în Apahida

O femeie a sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a reclama la Poliția Animalelor, dar a fost rapid trimisă la plimbare de oamenii legii, deranjați de apelul femeii.

Poliția Animalelor nu există la Apahida?

În prima înregistrate video se poate observa cum un bărbat nu reușește să stăpânească calul care trăgea căruța și îl scapă de sub control. Acesta îl chinui și trage cu brutalitate, iar animalul se zbate. În cea de-a doua înregistrate prezentată mai jos, calul aleargă și la un moment dat s-a prăbușit la pământ, moment în care bărbatul a început să îl lovească dur.

După care a mai apărut un alt bărbat, iar cei doi au încercat să ridice calul aflat jos, fără succes însă.

Femeia care a filmat momentul dramatic a anunțat la 112 cazul, dar polițiștii din Apahida s-au făcut că plouă și i-au transmis femeii un răspuns halucinant, că nu este un caz atât de grav încât să apeleze la 112. 

„Poftim civilizație!

Am sunat la 112, mi-au zis ca voi fi contactata de poliția din comună

Am primit răspuns de la poliția din Apahida, mi-au spus ca nu este un caz atât de grav în cat sa suni la 112

Oarecum i-am deranjat”, a scris femeia pe un grup de protecție a animalelor.

Clujenii sunt revoltați și cer interveția IPJ Cluj

„Protecția animalelelor? Cum să dai așa intr un animal ? În 2024 oamenii încă mai folosesc cal și căruță?”, a scris o femeie.

„Doamne Ferește ! Asemenea specimene nu ar trebui sa aibă dreptul sa dețină un animal”.

„Ar trebui confiscat acel cal.. căutată o soluție la un sanctuar sau un loc similar. Să fii la pământ și să dea așa în tine”

„La ce atitudine are gunoiul ala de „om” nici nu vreau sa-mi imaginez la cate batai si torturi a fost supus bietul cal… Incercati sa sunati la biroul pt protectia animalelor de la IPJ Cluj . Tel: 0264-432727 / 0264-505229″

ATENȚIE – Urmează imagini șocante.

UPDATE: 19:45 – Dosar penal pentru rănirea calului

IPJ Cluj informează că Secția 2 Poliție Rurală Apahida au început verificări în acest caz. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de rănire cu intenție a animalelor.

Incidentul s-a petrecut pe o stradă din Dezmir. Cazul a ajuns în atenția Biroului de Protecție a Animalelor, care va continua cercetările și va lua măsurile legale. 

„La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 11.40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din localitatea Dezmir, doi bărbați ar fi agresat un cal.

În baza aspectelor sesizate, polițiștii au demarat verificări, fiind întocmit un dosar penal ce vizează infracțiunea de ranire cu intenție a animalelor, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004.

Cauza a fost preluată de Biroul pentru Protecția Animalelor, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale”, au precizat politistii.

Rănirea intenționană a animalelor sau maltratarea lor este considerată infracțiune și se pedepsește în baza legii 205/2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *