,

Calendarul cu noul an școlar. Elevii vor avea cinci vacanțe

Posted by

Anul școlar 2023-2024 va începe în data de 11 septembrie 2023. Pe parcursul acestui an școlar, elevii vor avea cinci module și două vacanțe interșcolare, la care se adaugă alte trei vacanțe, respectiv vacanța de Crăciun, cea de Paște și cea mare.

Per total, noul an școlar va avea 36 de săptămâni de școală și 20 de vacanță.

De asemenea, ca o noutate, noul an școlar va fi mai lung cu o săptămână, vacanța mare fiind dată pe data de 21 iunie 2024. Rațiunea pentru care a fost prelungit noul an școlar nu a fost explicată de oficialii de la ministerul Educației.

Ministrul Educației interzice trei schimburi

Marea problemă a școlilor din România este lipsa spațiilor pentruj sistemul de educație. Cu clase insuficiente, multe școli sunt nevoite să organizeze cursuri pe două schimburi.

elevi
elevi

Cu toate astea, ministrul Educației a anunțat că nu vrea să audă de faptul că în noul an școlar, în România, vor exista școli care vor organiza programul școlar în trei schimburi.

Am făcut toate eforturile, am avut multe întâlniri cu inspectorii în aşa fel încât să pregătim începerea anului şcolar. Am rugat să evităm să avem trei schimburi, sprijine relocările acolo unde ele sunt posibile şi să asigurăm un învăţământ de calitate. Asta înseamnă fără ore reduse, înseamnă pe cât posibil să planificăm înainte împreună cu autorităţile publice locale încât şcoala să poată începe normal”, a comentat Deca. 

190 de școli vor fi relocate

De asemenea, la nivel național vor exista 190 de școli care vor fi relocate ca urmare a unor lucrări de modernizare sau renovare.

Există și cazuri în care, din cauza spațiilor insuficiente, anumite clase de elevi vor învăța la alte școli, cum este și cazul școlii Ion Agârbicianu din Cluj Napoca, unde o parte din clasele primare învață la Liceul de Transporturi, din zona BRD, pe strada 21 Decembrie.

Situațiile de acest gen creează un disconfort pentru părinți, care nu își știu copiii în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *