,

CALIFICARE ISTORICĂ pentru U-BT Cluj în sferturile EuroCup

Posted by

CALIFICARE ISTORICĂ pentru U-BT Cluj în sferturile EuroCup. Campioana en-titre a României a fost învinsă miercuri seara, 7 februarie, de formația Lietbakelis din Lituania, în deplasare, scor 92-87, dar a obținut într-un final calificarea în sferturile de finală ale EuroCup grație victoriei obținute de Buducnost Podgorica împotriva formației Dreamland Gran Canaria (90-77).

CALIFICARE ISTORICĂ pentru U-BT Cluj în sferturile EuroCup
CALIFICARE ISTORICĂ pentru U-BT Cluj în sferturile EuroCup

CALIFICARE ISTORICĂ pentru U-BT

Calificarea în sferturi pentru U-BT Cluj-Napoca este o performanță istorică pentru o formație din România în competițiile europene de baschet masculin, fiind prima calificare a unei formații românești în această fază a competiției.

Trupa pregătită de Mihai Silvășan a beneficiat de eșecul lui Dreamland Gran Canaria împotriva lui Buducnost și a rămas pe locul secund în Grupa B, poziție care i-a asigurat calificarea directă în sferturi.

Bilanț pozitiv în grupele EuroCup

La cea de a doua participare în EuroCup U BT Cluj are un bilanț de 13 victorii și 5 înfrîngeri și bifează a patra calificare în sferturile de finală ale unei competiții europene intercluburi.

„Felicit echipa gazdă pentru rezultat. Cu siguranță au meritat victoria! Noi nu am fost pregătiți pentru acest meci, mai ales mental. Am permis multe coșuri ușoare și acest lucru nu ne este caracteristic. Am avut șansa de a ne asigura locul doi încă din Lituania, nu am reușit și va trebui să învățăm din asta”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan, la finalul meciului din Lituania.

Următorul meci oficial pentru U-BT Cuj-Napoca va avea loc în campionat, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18:00, în Derby-ul Transilvaniei, cu CSU Sibiu. Meciul va fi disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian” deoarece BT Arena este ocupată de turneul de tenis Transylvania Open.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *