Cunoscutul activit de mediu, Daniel Bodnar (foto), implicat în fenomenul tăierilor ilegale de copaci, a prins la Cluj un camion cu lemne furate.
Daniel Bodnar nu se lasă, chiar dacă se află în scaun cu rotile, recuperându-se după un grav accident de circulație.
Ciudat este de ce Poliția Cluj nu oprește aceste camioane și nu le verifică documentele de însoțire a mărfii, care de cele mai multe ori sunt false, așa cum este și în cazul de față.
Camionul preluat de Garda Forestieră Cluj
Camionul a fost predat în custodie la Ocolul Silvic Gilău, județul Cluj, până vor ajunge inspectorii de la Garda Forestieră Cluj!
Dovezile sunt clare aici și rezultatele vor fi pe măsură, scrie activistul mediu.
1- Aviz emis din Drăgoiasa, (județul Suceava – n.n.) pentru cantitatea de 16,9 metri cubi pe avizul de la 15:02, unde sunt fotografiate ultimele două picioare de bușteni! Pe două picioare are emis aviz doar de 16,9 mc.
2- Aviz emis din Argestru pentru cantitatea de 19,9 metri cubi pe avizul de la 15:49, unde este fotografiat și primul picior de bușteni de lângă cabină! Aici pe un picior are aviz de 19,9 mc.
3- Sunt camere pe traseul dintre Dragoiasa și Argestru, care pot dovedi tot ce este necesar.
”Avem confirmarea că nu corespund nici numărul de km pentru avizele emise, traseele și pozele! Sunt informații că tot lemnul a plecat din Dragoiasa!”, a scris Bodnar.
Cine este activistul de mediu Daniel Bodnar
Daniel Bodnar este cel mai cunoscut activist de mediu din judeţul Suceava, care militează pentru protejarea pădurilor din Bucovina și luptă împotriva tăierilor ilegale.
A trimis autorităților imagini și filmări cu hoții de lemn din Bucovina, contribuind în acest fel la prinderea lor în flagrant.
Daniel Bodnar a fost atacat de mai multe ori de hoţii de lemne, iar din acest motiv susţinătorii săi cred că accidentul a fost provocat cumva, însă polițiștii care au făcut cercetări la locul accidentului nu susțin ipoteza.
Potrivit presei locale, pentru că devenise o ţintă a hoţilor de lemne, Daniel Bodnar şi-a trimis soţia şi fetiţa în Austria, ca să le protejeze.
Lasă un răspuns