Campania de donare de sânge UBB Cluj, un real succes

Posted by

Campania de donare de sânge UBB Cluj, un real succes. Au fost peste 700 de donatori care au răspuns apelului lansat de Universiatea Babeș-Bolyai și au venit să doneze sânge.

Campania de donare de sânge a UBB, un real succes
Campania de donare de sânge UBB Cluj, un real succes

Campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!” a durat cinci zile, în perioada 8-12 aprilie 2024.

A 13-a ediție a campaniei de donare de sânge

Campania s-a încadrat în programul strategic UBBMed, lansat la finalul anului 2023 de Universitatea Babeș-Bolyai în vederea implicării active în dezvoltarea politicilor publice și a cercetărilor avansate în domeniul sănătății.

„Ne bucură că numărul donatorilor a crescut de la an la an, iar oamenii au înțeles cât e de important să doneze sânge. Nu doar pentru persoanele care au nevoie de el în spitale, ci și pentru donatori. Noi am ajuns acum la cea de-a 13-a ediție, iar ceea ce am încercat și credem că am și reușit a fost să organizăm mai mult decât o simplă campanie de donare de sânge.

Ne-am dorit să informăm, să formăm un comportament constant în sensul donării de sânge și se pare că am reusșit. Studenții noștri voluntari au fost prezenți la fiecate ediție, cu o săptămână înaintea eveimentului de donare, în toate facultățile și pe străzile din zona centrală a Clujului pentru a informa oamenii cu privire la desfășurarea campaniei și la beneficiile pe care le aduce donarea de sânge”, afirmă reprezentanții UBB.

Persoanele care au dorit să doneze sânge în cadrul campaniei UBB s-au înscris utilizând aplicația BlooDoChallenge, dar și intervalele orare din calendarul special creat de UBB.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *