Campanie de prevenție desfășurată de polițiștii clujeni pentru elevii din comuna Frata

Posted by

O campanie de prevenție a fost desfășurată miercuri, 22 februarie, de către polițiștii din Câmpia Turzii pentru elevii și preșcolarii din mai multe localități clujene din comuna Frata.

Un număr de 315 de elevi și preșcolari clujeni au fost instruiți de polițiști.

„Ieri, 22 februarie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, Poliției municipiului Câmpia Turzii și cei ai Secției Rurale Câmpia Turzii au organizat activități preventive în compania preșcolarilor și elevilor din cadrul a două unități școlare din comuna Frata, respectiv școlile gimnaziale Frata și Soporu de Câmpie.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, reprezintă o prioritate pentru polițiști.
Astfel că au fost prelucrate aspecte legate de întărirea gradului de disciplină rutieră, prevenirea violenței în mediul școlar și a fenomenului de bullying, precum și de riscurile și consecințele portului sau folosirii, fără drept, a obiectelor periculoase.

Totodată, elevii au primit informații utile despre efectele nocive pe care substanțele psihoactive le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-o manieră adecvată segmentului lor de vârstă, modalitățile de evitare a comportamentelor deviante.

La activități au participat un număr de 315 elevi și 15 cadre didactice”, a anuntat IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *