,

Campioană la 84 de ani. O clujeancă a câștigat patru medalii de înot la Campionatele Mondiale pentru seniori

Posted by

Campionatele Mondiale de natație masters s-au încheiat duminică în Aspire Dome din Doha, Qatar. Campioană la 84 de ani.

Reprezentanta Clubului Universitatea Cluj, dr. Maier Orosz Judith care a reușit să câștige de patru ori medalia de aur la categoria 80-84 de ani.

Campioană la 84 de ani.
Campioană la 84 de ani.

Sportiva antrenată de Philgas Șoit a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. A concuratla probele de 50 și 200 de metri bras. De asemenea, sportiva din Cluj a mai concurat la 400 de metri mixt, și cea de 100 de metri bras.

Doamna dr. Maier Orosz Judith continuă astfel o tradiție începută în anii 1925 – 1928 de tatăl său, Gavrilă Orosz. Acesta a fost campion la curse de distanță lungă pe Dunăre. De asemenea, Gavrilă Orosz a jucat polo la ”U” Cluj-Napoca. E a fost și întemeietorul Școlii Sportive Clujene și fost timp de patru ani președintele Clubului Sportiv Universitatea.

Campioană la 84 de ani

Sora lui Gavrilă, dr. Flora-Orosz Ecaterina a câștigat de 30 de ori, campionatele naționale de înot. Ea a doborât 40 de recorduri ale României. La 13 ani a devenit maestru al sportului mai apoi a câștigat șase medalii de aur la Campionatele Mondiale Masters. În palmares mai are trei medalii de aur la Campionatele Europene și înregistrând 25 de recorduri mondiale la categoria sa de vârstă.

Clujul a mai avut la Doha și un alt sportiv. Este vorba despre Vlad Dobra, care a concurat la categoria de vârstă 30-34 de ani. Sportivul s-a clasat pe locul 6 la 50 și 100 de metri spate și respectiv 400 de metri mixt.

Felicitări sportivilor și antrenorului Philgas Șoit pentru aceste frumoase rezultate la o competiție care a adunat la start peste 2500 de sportivi și sportive la 14 categorii de vârstă.

Un răspuns

  1. Avatar marius
    marius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *